Догори
Дати відгук

Фекальні води просто витікали з люків у Світязь: незаконні врізки знищують водойму

Комунальники знайшли десяток врізок у каналізаційну систему, яка ще не працює у селі Світязь.

1 хв на прочитання31 Липня 2021, 19:01
 Фекальні води просто витікали з люків у Світязь Фекальні води просто витікали з люків у Світязь
Поділитись:

Власники місцевих баз відпочинку на Світязі несанкціоновано врізаються в каналізаційну систему, через що, стоки можуть забруднити озеро. Одну із врізок знайшли на приватному обійсті Тетяни Сухніної. Жінка тут приймає туристів, каже, що врізку   проводили   хлопці, які тут робили.  

 Врізки у каналізацію комунальники заблокували, аби туди більше не потрапляли побутові стоки.

Зі слів Шацького селищного голови Сергія Карпука, комунальники знайшли десяток врізок у каналізаційну систему, яка ще не працює.   Каже: фекальні води просто витікали з люків у водойму.  

Зараз будівництво централізованої каналізації в селі Світязь – на завершальному етапі, говорить керівник проєктів підрядної організації Віталій Яльницький. Каже: очисні споруди, в які вода потраплятиме з мережі готові на 95%, за місяць - два планують завершити будівництво повністю.

Зі слів селищного голови Сергія Карпука, коли мережа буде готова до запуску – до неї зможуть під’єднатися приватні будинки, після того, як будуть розроблені технічні умови.  Проєкт на 6,5 мільйонів євро реалізовують в рамках транскордонної програми "Польща-Білорусь-Україна". Завершується він до кінця цього року.

Довідково:

Сві́тязь — найглибше озеро в Україні. Розташоване в межах Шацького району Волинської області. Належить до групи Шацьких озер, що у межиріччі Прип'яті й Західного Бугу, поблизу смт Шацьк, на території Шацького національного природного парку.

Нагадаємо, еколог розповів, що потрібно зробити, аби бур’яни пішли назавжди.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.