Фарширована картопля у мультиварці — легкий рецепт

3 хв на прочитання08 Січня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Все смачне — просто!

Картопля з фаршем у томатному соусі та сметані — чудовий варіант страви, якщо ви хочете швидко та легко приготувати ситний обід чи вечерю. Адже рецепт фаршированої картоплі в мультиварці дуже простий у приготуванні, а сама страва — надзвичайно смачна. Вона здатна не лише добре втамувати ваш голод, а й підняти вам настрій — адже гарна трапеза завжди робить день приємнішим!

Це дуже вдалий рецепт, оскільки картопля в мультиварці мліє, а не кипить, тому не розварюється, а залишається ціленькою. Приготування такої страви вимагає кухарського досвіду хіба на етапі підготовки самих картоплин для фарширування. Однак, потренувавшись, після кількох отворів ви зрозумієте, що зробити це не так уже й складно.

Замінити томатну пасту можна кетчупом із додаванням гострої аджики, а сметана лише доповнить пікантний смак соусу. М’ясо підійде будь-яке: куряче, свиняче, яловиче тощо. Головне, воно не повинно бути надто жирним. У такому разі краще купувати м’ясо і самостійно приготувати фарш.

До м’ясного фаршу ще іноді додають гриби — печериці, лісові білі, польські тощо. Фарширована картопля з фаршем та грибами нічим не гірша. Для цього варто лише обсмажити цибулю з лісовими грибами та додати до фаршу. Все смачне — просто!

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

свинячо-яловичий фарш — 400 г;

цибулини — 2 шт.;

морквини — 2 шт.;

томатна паста — 2 ст. ложки;

сметана — 3 ст. ложки;

часник — 4-5 зубців;

соняшникова олія для смаження;

сіль, чорний мелений перець, лавровий лист — до смаку.

Приготування.

Одну цибулину порізати дрібними кубиками, підсмажити в невеликій кількості соняшникової олії на середньому вогні.

Одну морквину потерти на грубій тертці, додати до цибулі, потушкувати під кришкою 10-15 хв до м’якості.

Додати підсмажені овочі до м’ясного фаршу, посолити, поперчити, добре вимішати.

Очистити картоплю від шкірки, зрізати з картоплі шапочки й ножем зробити всередині отвір, а потім обережно, ножем або ложкою, розширити ближче до берегів. (Також можна розрізати її упоперек і тоді вже видаляти середину — такий спосіб буде дещо зручніший.) У ці порожнини покласти фарш.

Приготувати соус. Моркву і цибулю підготувати так само, як на начинку, та підсмажити просто в мультиварці на режимі «випікання» чи «смаження». Коли овочі стануть м’якими, посолити й поперчити, додати подрібнений часник, сметану та томатну пасту, перемішати й довести до кипіння.

Покласти в мультикаструлю нафаршировану картоплю отворами догори. Долити води стільки, щоб рідина доходила до половини шару картоплі.

Обрати режим «тушкування», час 60 хв.

Після звукового сигналу про завершення приготування мультиварку відкрити, викласти картоплю порційно на тарілку, полити соусом, у якому вона тушкувалася. Можна подати додатково сметану.

Готову гарячу страву можна посипати тертим сиром та свіжою зеленню петрушки і кропу, що зробить її ще більш смачною й ароматною.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: