Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Фантастичний порятунок, 8 діб без їжі та води: у трюмі судна, що прямує в Ізмаїл поміж металолому знайшли кошеня (ФОТО)

Фантастичний порятунок, 8 діб без їжі та води: у трюмі судна, що прямує в Ізмаїл поміж металолому знайшли кошеня (ФОТО)

Малий дуже плакав та був у шокованому стані

3 хв на прочитання21 Травня 2023, 21:37
Поділитись:

Наразі у порт Ізмаїл прямує судно, на борту якого знаходиться непередбачуваний пасажир. Абсолютно випадково у трюмі серед спресованого металолому виявили кошеня.

Про це у волонтерську спільноту Ізмаїла у Фейсбук написав моряк Вадим Мельник, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Історія фантастична – у порту Хайфа (Ізраїль) судно завантажувалося металоломом на Туреччину. Навантаження метелолому – це насипання в трюма тисяч тонн різного металевого мотлоху –  старих рельс, труб, частин автомобілів. Під час навантаження декілька разів метал трамбують багатотонною стальною болванкою, щоб більше метелолому вмістилося. Вона плющить метал, вивертає рельси та труби», – розповідає моряк.

А далі восьмидобовий перехід у Туреччину. Коли в порту відкрили трюма та почали вивантаження ковшом, то у перервах між роботами почули з трюма нявчання. Стали брати вантаж акуратно в іншомі місці й так серед сотень тонн металолому виявили крихітне кошеня. Малий дуже плакав та був у шокованому стані, але фізично цілий, лише трохи пошкоджено вушко.

Моряки бідосю відкормили та викупали. Дали йому ім’я – Шекель. Кошеня душе швидко привчилося до лотка з тирсою. Має веселу та грайливу вдачу.

Наразі судно прямує в Ізмаїльський порт.

«Кошеняті не місце на судні, тим паче Шекель дуже погано переносить морську хитавицю. А гуляючи палубою, може випасти за борт», – зазначає Вадим Мельник.

Моряк звертається з проханням до ізмаїльців забрати малого. Судно прибуде в порт через діб десять.

«Цей малюк вижив при навантаженні – його якось закинули в трюм з металоломом, потім пережив трамбування, вісім діб у повній пітьмі, без їжі та води під сотнями тонн металу – і потім спасіння! Що дивно, у нього немає бліх.

Ось така багата історія у маленького створіння… Мабуть він дуже молив свого котячого бога про спасіння, тому що вижити у трюмі при навантаженні туди металолому з подальшим трамбуванням нереально. А він вижив, скоріше за все забився всередину якоїсь міцної металоконструкції», – розповідає Вадим Мельник.

Зазначимо, що в Ізмаїлі вже знайшлися бажаючі взяти до себе бідосю. Але, скоріш за все, його все ж таки заберуть ізмаїльські зооволонтери, бо ж спочатку потрібно виявити чи немає у кошеняти проблем зі здоров’ям, а потім йому слід знайти відповідальну родину. Малюк так настраждався, що заслуговує на подальше щасливе та сите життя у люблячий сім’ї.

Ми ж сподіваємося, що усі портові та перевіряючі служби дозволять кошеняті зійти на берег.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.