Догори
Дати відгук

Енергетичні вампіри: психологи назвали мотлох, який потрібно негайно викинути з дому

Ці речі можуть тільки шкодити психологічному стану

3 хв на прочитання29 Липня 2023, 16:30
Поділитись:

Психологи стверджують, що домашня атмосфера відіграє важливу роль у стабільності емоційного стану. Розташування певних предметів, облаштування зони відпочинку впливають на нашу психіку. 

Окрім цього, деякі деталі інтер'єру здатні накопичувати негативну енергетику. Психологи розповіли, які речі потрібно негайно викинути з дому. 

Зламані та пошкоджені предмети

Розбитому та надколотому посуду, меблям та іншим предметам не місце в будинку. По-перше, користуватися тріснутими чашками і тарілками не дуже естетично. По-друге, такі речі привертають біди і невдачі. 

Книги, які ви не читаєте

Домашня бібліотека постійно доповнюється новими книгами. Часто буває, що уподобання читача кардинально змінюються. Тоді сенсу тримати у своєму домі речі, які вже не подобаються, немає. 

Старі косметичні засоби

Як говорять фахівці, із збереженням старої косметики та засобів догляду за шкірою пов'язано багато негативу. Це забруднює простір та може нашкодити здоров'ю. 

Предмети з дитинства

З минулим прощатися важко, але потрібно. Саме ця звичка швидко відпускати події, які сталися з вами раніше, допоможе насолоджуватися життям тут і зараз. 

Звісно, можна зберегти декілька іграшок з дитинства на пам'ять, однак це повинні бути речі, які не займають багато місця. 

Старі газети та журнали

Газети та журнали, які ви почали збирати випадково або ні, краще відправити на переробку. У будинку непотрібний зайвий мотлох, який тільки збирає пил.

Непотрібні сувеніри 

Сувеніри з останньої подорожі і подарунки від улюбленої свекрухи корисні лише в тому випадку, якщо їх можна використати у буденному житті. 

Психологи і знавці фен-шуй стверджують, що немає нічого гіршого, ніж будинок, захаращений непотрібними сувенірами та подарунками. 

Поламані кабелі

У більшості людей є ящик, заповнений зламаними навушниками та зарядними пристроями. Шансів знову використовувати ці кабелі невеликі. 

Матеріали для старого хобі

Ви можете змусити себе вишивати хрестиком або знову взятися за кераміку, але постійно відкладаєте свої старі захоплення на потім. Психологи запевняють, що якщо більше двох років людина не поверталася до свого хобі, цього більше не станеться. 

Предмети з негативними асоціаціями

Мета фен-шуй полягає у покращенні не лише інтер'єру, а й самопочуття жителів дому. Зберігання артефактів, які викликають негативні спогади чи емоції кожного разу, коли ви їх бачите, аж ніяк не додає позитивного настрою. 

Якщо у домі знаходяться милиці від давньої аварії або подарунок від когось, хто більше не подобається, варто негайно позбутися таких речей. Натомість психологи рекомендують створити скриньку для теплих спогадів. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.