Експерти розповіли, який продукт знижує цукор у крові за 15 хвилин

1 хв на прочитання01 Грудня 2021, 06:51

У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години — горіхи або печиво.

Підвищений цукор у крові впливає на загальне самопочуття і якщо не вживати жодних заходів, то можна спровокувати серйозні ускладнення. Людям із діабетом, у яких є схильність до захворювання, рекомендують переглянути свій раціон і додати до нього простий продукт.

Дослідники з’ясували, що швидко знизити рівень цукру у крові можна за допомогою мигдалю. Такі висновки зробили вчені завдяки експерименту, в якому брали участь 100 мешканців Нової Зеландії. Вони з’їдали щодня щонайменше 42,5 г сирого мигдалю чи солодкого печива, на частку обох закусок припадало 10 % загального споживання калорій. У день тестування учасники їли стандартний сніданок, а за дві години — горіхи або печиво.

Показники рівня глюкози у крові вимірювалися перед їжею, а потім через 15 або 30 хвилин після їди. Дослідження показало, що цукор був значно нижчим у тих добровольців, які вживали мигдаль.

До речі, цей вид горіха багатий на вітаміни А, С, Е, групи В, а також кальцій, калій, марганець, цинк, залізо та цінні амінокислоти.

До слова, кардіолог розповідає, хто має ризик померти під час сексу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: