Експерти розповіли, які продукти шкодять мозку

1 хв на прочитання07 Серпня 2021, 06:50
Фото ілюстративне

Риба, що накопичує ртуть, та напівфабрикат із мікрохвильовки, і це ще не все.

Неправильне харчування шкодить всьому організму, в тому числі й мозку, погіршуючи когнітивні здібності людини та підвищуючи ризик серйозних захворювань.

Експерти назвали чотири продукти, які краще виключити з раціону. Про це повідомляє CommentsUA.

Омлет із яєчних жовтків. Не відмовляйтеся від яєчних жовтків зовсім, тому що вони містять холін — органічну речовину, яка необхідна для роботи нервової системи та хорошої пам’яті. Експерименти показали, що люди, які одержували досить холіну, демонстрували кращі показники когнітивних здібностей. Проте, передозування може бути шкідливим для організму.

Тунець. Як і інші сорти жирної риби, тунець багатий на ненасичені омега-3 кислоти та інші вітаміни, але він накопичує в собі ртуть, а її надлишок сильно шкодить організму, зокрема погіршує пам’ять та інші когнітивні функції людини. Навіть омега-3 кислоти не можуть нейтралізувати цей ефект. Краще вживайте сардини або лосось.

Сухарики й чипси. Краще відмовтеся від споживання чипсів і сухариків, тому що вони провокують проблеми з пам’яттю та увагою. Вся справа в жирах, які входять до їх складу і заважають мозку нормально функціонувати.

Попкорн із мікрохвильовки. Напівфабрикат для попкорну, як правило, перенасичений трансжирами, які серйозно ушкоджують стінки судин. Це негативно позначається на роботі серцево-судинної системи й мозку.

До слова, дієтологиня розповіла, як сон впливає на вагу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: