Екологи знайшли луки з червонокнижними півниками та поле диких орхідей

1 хв на прочитання04 Червня 2024, 12:21

Для охорони орхідеї створюватимуть заказник.

У Житомирі КЕКЦ знайшов луки з червонокнижними півниками, а під Бердичевом - ціле поле диких орхідей.

Київский еколого-культурний центр знайшов на околиці Житомира луки з півниками сибірськими. Півників тут біля 200 особин. Ще є звичайні півники болотні, жовтого кольору. Екологи нагадують, що півники сибірські занесені до Червоної книги України. Проте, це місце, за словами екологів, перебуває у приватній власності, і тому півники будуть знищені. Заповідну зону тут створити вже не можливо.

Крім того, екологи знайшли ціле поле диких орхідей під Бердичевом на Житомирщині біля річки Гнилоп'ять. Ця орхідея зветься пальчатокорінником  ясочервоним,  рослина занесена до Червоної книги України. На ціх вологих луках та болотах біля річки ії біля 4 тис. особин.

"Це одна з самих величезних популяцій цієї орхідеї, яка нам відома. На щастя орхідеї, земля на лузі не розпайована, тому в нас є шанс створити для охорони цього дива тут заказник", - говорять у КЕКЦ.

Якщо ви знаєте, де ще ростуть червонокнижні рослини, повідомляйте екологам. Так можна буде зберегти рідкісні види квітів, створивши заповідні зони.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: