Догори
Дати відгук

Екологи вимагають скасувати фестиваль на столичному острові

2 хв на прочитання17 Серпня 2020, 11:14
Острів Малий Острів Малий
Поділитись:

Екоактивісти з «Київського еколого-культурного центру» вимагають скасування музичного фестивалю «Київський Річковий», який заплановано провести 5 вересня на острові Малий. Про це йдеться у заяві організації.

«Як нам стало відомо заплановано провести на заповідному острові Малий посеред Дніпра гучний музичний захід «Київський річковий»… Їх фантазія абсолютно не хоче рахуватися з питаннями охорони природи та законодавчих вимог щодо існуючих об’єктів природно-заповідного фонду», - заявляють в організації.

Острів Малий являє собою групу з трьох піщаних островів, які знаходяться в межах Печерського району Києва.

«Зазначені острови відносяться до рухливих. Північна частина їх поступово розмивається і перевідкладається південніше, внаслідок чого вони здатні поступово переміщуватися на південь. Ізольовані з усіх боків широким річищем Дніпра, ці острови надають унікальну можливість прослідкувати розвиток рослинних угруповань в зоні активних руслових процесів, зокрема весь ланцюг сукцесійних змін від первинного заселення піщаних відмілин піонерними фіто-комплексами до розвинених масивів заплавного тополево-вербового лісу як завершальної стадії», - стверджують екологи.

Крім цього, острів Малий слугує ідеальним місцем перепочинку мігруючих птахів під час їх міграції вздовж Дніпра, кажуть в організації. Та й взагалі він має статус заповідної зони. Тому проведення тут фестивалю абсолютно неприпустиме, вважають в КЕКЦ, оскільки це буде дуже великим стресом для усієї місцевої екосистеми.

«І саме цей острів обрали в якості полігону для гучного фестивалю. Це є абсолютно не припустимо і протизаконно. Ми вимагаємо відмовитися від планів проведення цього фестивалю на острові, а в разі потреби проводити його в іншому місці, або на суднах посеред русла Дніпра на безпечній відстані від цінних островів», - заявляють екологісти.

"Київський Річковий" натомість позиціонує себе як рейв-фестиваль, учасників якого "об'єднали любов до музики, любов один до одного і любов до навколишнього середовища".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко