Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Екоактивістка припинила голодування проти знищення парку заради будівництва МакДональдсу у Кропивницькому (ФОТО)

Екоактивістка припинила голодування проти знищення парку заради будівництва МакДональдсу у Кропивницькому (ФОТО)

Акція досягнула певних результатів, хоча перемогою її назвати важко.

2 хв на прочитання01 Листопада 2021, 14:30
Парк Парк
Поділитись:

Екоактивістка Надія Паливода на сьомий день припинила голодування проти знищення у Кропивницькому Центрального скверу заради будівництва на його місці МакДональдсу. Про це вона повідомила у соцмережі Фейсбук.

Надія вважає, що ця «сумна та відчайдушна акція» була недаремно — адже певних результатів досягнуто.

По-перше, заступник мера Кропивницького Олександр Мосін запросив екоактивістку долучитися до роботи виконавчих комісій щодо скверу.

«Мені цікаво, чи мене справді кудись долучать, чи то було сказано лиш для красного слівця. Ще раніше забудовник представник «Укрсфери» — мені в очі казав, що всі роботи у сквері будуть проводити у співпраці із громадою та конкретно зі мною, зокрема, санітарну обрізку дерев. Як стало відомо, із завтрашнього дня вони починають у сквері роботи і цю саму обрізку. Окей, я буду на місці з дипломом магістра садово-паркового господарства та роздрукованими Правилами обрізування дерев у місті Кропивницькому, які ми розробили у складі робочої групи міської ради ще у 2020 році. У цих правилах ми роз’яснили детально, як обрізати дерева так, щоб від них не залишились роги й копита, як у Парку перемоги. Побачимо, хто мене долучить до співпраці, буду тримати вас в курсі», — пообіцяла Надія Паливода.

Окрім того, акція спричинила значний розголос про те, що компанія МакДональдс забирає у Кропивницького половину Центрального скверу під забудову. За вихідні два десятки міст і сотні людей долучилися до флешмобу на підтримку протесту у Кропивницькому,  викладаючи в соцмережах із хештегом #ВрятуйНадію фото або відеомеседж із плакатом на підтримку Надії та скверу у Кропивницькому та публікуючи дописи, в яких висловлювали свою позицію та вимоги припинити зазіхання на зелену зону.

«Цей флешмоб плавно переростає у бойкот: не купуй у McDonalds, бо сквер у твоєму місті стане наступним, який вони знищать. Найбільш очевидний результат уже є: репутація компанії безнадійно зіпсована —і ставлення людей надалі буде тільки погіршуватися. Бо такі речі безслідно не минають», — упевнена Надія Паливода.

Вона пояснила, що припиняє голодування за станом здоровʼя.

«Голодувати далі — це вже значить просто лежати (бо ходити важко було, вертольотики перед очима) і втрачати сили. А я ще хочу побігати, мені є куди», — говорить екоактивістка.

Ми вже розповідали, що у Кропивницькому екоактивістка оголосила голодування через будівництво у зеленій зоні МакДональдсу (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко