Догори
Дати відгук

Дивина: у будинку з'явились ноги й він пішов (відео)

Китайські інженери продемонстрували диво техніки

1 хв на прочитання02 Листопада 2020, 15:35
Поділитись:

Найчастіше будівлі залишаються стояти на місці до тих пір, поки не буде прийнято рішення про їх розбирання або демонтаж. Як довели китайські інженери, за бажанням можна пересунути навіть будинок вагою близько 7 тисяч тонн. Повідомляє South China Morning Post.

Існуючі технології дозволяють будувати будинки, які при необхідності легко розібрати. Після цього їх вантажать на спеціальні склади або автомобілі та збирають в іншому місці. Ця практика не підходить для старих або занадто великих будівель, оскільки простіше відбудувати новий будинок, ніж розбирати по цеглинці вже існуючий. 

В Шанхаї йде масштабне будівництво. Будівлі місцевої школи понад 85 років, і воно явно не вписувалося в сучасний архітектурний ансамбль. Мало того, воно просто заважало будівництву висоток. Однак замість того, щоб знести представляє історичний інтерес будівлю, вирішили його перемістити. Для цього використовували 198 гідравлічних роботизованих ніг, встановлених під фундамент споруди.

У підсумку школа “прокрокувала” 62 метри, попутно розвернувшись, і зайняла нове місце. В цілому це зайняло 18 днів. За словами інженерів, школу відреставрують і зроблять з неї сучасний офісний центр.  

Нагадаємо, у Чорнобилі рівень радіації визначив робопес (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко