Якщо ви хочете приготувати смачний і ситний суп, але у вас нема м'яса, то суп із тістом (галушками) — ідеальний варіант. Звісно, добре, якщо у вас є готовий бульйон, тоді суп вийде ще смачнішим. Із хорошим бульйоном суп завжди вийде з яскравим насиченим смаком і ароматом.
Інгредієнти:
бульйон — 2 л;
картопля — 3-5 шт.;
цибуля — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
сіль — до смаку;
лавровий лист — 1 шт.;
яйце (для галушок) — 1 шт.;
вершкове масло (для галушок) — 1 ст. л.;
молоко або вода (для галушок) — 130 мл;
борошно (для галушок) — 5-7 ст. л.;
зелень — до смаку;
рослинна олія — 1 ст. л.
Приготування.
Почистити всі овочі.
Картоплю нарізати невеликими шматочками.
Якщо у вас немає готового бульйону, можна варити суп на воді чи приготувати овочевий, курячий або м'ясний бульйон.
Бульйон довести до кипіння, вкинути в нього картоплю.
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на крупній тертці.
Обсмажити цибулю разом із морквою на сковороді з олією до м'якості.
Коли картопля буде наполовину готова, додати в каструлю обсмажені цибулю та моркву, приправити сіллю, покласти лавровий лист.
Яйце розділити на білок і жовток. Жовток змішати з вершковим маслом, додати трохи солі до смаку. Додавати борошно, щоб вийшло тісто, за консистенцією схоже на тісто для кексів.
Білки збити до гострих піків і додати в тісто.
Добре перемішати тісто.
Для 5 хвилин до готовності супу можна додавати тісто. Галушки зручно формувати за допомогою двох чайних ложок, змочених у холодній воді. На одну ложку набрати невелику кількість тіста, а другого різко посунути його в каструлю з супом. Так відправити в суп необхідну кількість галушок.
Суп готовий. Він вийшов дуже смачним, ситним і поживним. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.