Догори
Дати відгук

Доступний азитроміцин може врятувати українців від Сovid-19

Після скоригованого аналізу лише азитроміцин асоціювався з нижчою смертністю порівняно з відсутністю лікування.

1 хв на прочитання05 Вересня 2020, 19:30
Фото ілюстративне, pixabay Фото ілюстративне, pixabay
Поділитись:

Лікування азитроміцином зменшує смертність від коронавірусу. Про це йдеться у матеріал-дослідженні, опублікованому у журналі Клінічної медицини (Journal of Clinical Medicine 9 (9), 2800, 2020).

Автори дослідження стверджують, що група пацієнтів із Сovid-19, яких лікували азитроміцином, мала значно меншу смертність, порівняно з іншими. Дослідники
вирішили  порівняти госпітальну смертність пацієнтів, які отримували  азитроміцин, гідроксихлорохін, або поєднання азитроміцин з іншими препаратами із смертністю пацієнтів, які не отримували жодного препарату.

Дослідил 1 403  пацієнти з інфекцією ГРВІ-CoV-2.  На момент аналізу результат був доступний для 1376 (98%) з них. Виявилося, що  587 (42%)  пацієнтів отримували азитроміцин, а 377 (27%) пацієнтів  отримували гідроксихлорохін, окремо або в комбінації. Внутрішньолікарняна смертність становила 26%.

Після скоригованого аналізу лише азитроміцин асоціювався з нижчою смертністю порівняно з відсутністю лікування. Лише гідроксихлорохін  та комбінація азитроміцину та гідроксихлорохіну не були пов'язані із впливом на смертність. 

Поки дослідники очікують рандомізованих клінічних випробувань, ці дані підтверджують, що  використання азитроміцину при COVID-19   можуть вже допомагати рятувати життя.

Довідково:

Азитроміцин  широко застосовується у різноманітних клінічних ситуаціях (інструкція МОЗ України). Його включають у схеми лікування інфекцій дихальних шляхів у пульмонологічній та отоларингологічній практиці. Він дозволяє досягти повноцінної реконвалесценції при фарингітах, тонзилітах, синуситах, середніх отитах, бронхітах та негоспітальній пневмонії при бактеріальній етіології цих захворювань. Середня ціна на препарат 50-70 грн за 3-6 капсул.

Додамо, половина українців почне страйк, якщо влада поверне жорсткий карантин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.