Догори
Дати відгук

Дослідження показало, що китайська кухня сприяє зниженню тиску

Деякі страви китайської кухні позитивно впливають на показники артеріального тиску.

2 хв на прочитання24 Листопада 2022, 23:30
Поділитись:

Якщо ви включите у свій раціон деякі корисні для здоров'я страви традиційної китайської кухні, це може призвести до помітного зниження артеріального тиску. Такими є результати дослідження вчених з Китаю. Вони встановили, що зменшення кількості солі у стравах традиційної китайської кухні позитивно впливає на показники артеріального тиску у людей, які страждають на гіпертонію. Сьогодні існує так звана звичайна китайська дієта і те харчування, яке вважають корисним для серця. У другому випадку кількість натрію скорочується з 6000 мг на день до 3000 мг. Також зменшується споживання жирів та посилюється вміст харчових волокон. Виростає вміст білків, вуглеводів та калію.

Кожен п'ятий житель нашої планети – це китаєць, тож популярність китайської їжі досить вилика. Однак навіть серед китайського населення збільшується кількість жертв серцево-судинних захворювань, і це пов'язано з тим, що традиційна китайська дієта сильно змінюється. Зокрема, там скорочується вживання злаків, бульбоплодів та бобових, а також фруктів та овочів. А ось вміст харчової олії та м'яса зростає. Традиційна китайська дієта дуже відрізняється від західної, але популярність західної культури, на жаль, дісталася і до Кмтаю.

У новому дослідженні взяли участь 265 дорослих китайців із середнім віком 56 років. У всіх систолічний артеріальний тиск стабільно перевищував 130 мм рт. ст. Після 7 днів стандартного харчування половину учасників групи перевели на корисну для серця китайську кухню на 28 днів. Постійні виміри артеріального тиску показали, що цифра артеріального тиску у цієї частини добровольців знизилася, в середньому, на 10 мм рт. ст. а діастолічний тиск у середньому скоротився на 3,8 мм рт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.