Догори
Дати відгук

Дослідження: лікувати COVID можуть протималярійний препарат, антипсихотичний засіб та ліки від кров'яного тиску

Препарати особливо ефекивними можуть бути проти ранньої фази інфекції SARS-CoV-2

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 08:50
Поділитись:

Дослідники Центру медичних наук Університету Теннессі, що працюють з колегами з Університету Нью-Мексико, визначили три препарати, які вже схвалені для застосування на людях в якості можливих терапевтичних засобів від  COVID-19.

На основі віртуального антивірусного скринінгу і антивірусного скринінгу in vitro, який почався в перші місяці пандемії COVID-19, група дослідників на чолі з  доктором філософії Коллін Йонссон з UTHSC, визначили зуклопентіксол, небіволол і амодіахін як багатообіцяючі терапевтичні засоби проти вірусу.

У статті, опублікованій в ACS Pharmacology & Translational Science, дослідники пропонують провести клінічні випробування цих препаратів і переконатися у   поліпшенні імунної відповіді організму  на коронавірус.

Амодіахін -  один із найстаріших протималярійних препаратів, зуклопентіксол - антипсихотичний засіб, а небіволол - препарат від кров'яного тиску.

 З огляду на потребу в поліпшенні ефективності і безпеки, зуклопентіксол, небіволол і амодіахін були запропоновані в якості потенційних кандидатів для клінічних випробувань проти ранньої фази інфекції SARS-CoV-2, пишуть дослідники.

Додамо, поширений в Європі COVID швидше розмножується і передається

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.