Догори
Дати відгук

Дороги у зоні відчуження передають на баланс “Укравтодору”

Це допоможе зробити Чорнобильську зону відчуження привабливішою для туристів і безпечнішою для пересування

1 хв на прочитання17 Жовтня 2020, 16:17
Фото зі сторінки у Facebook Фото зі сторінки у Facebook
Поділитись:

У найближчий час дороги, які знаходяться у Чорнобильській зоні відчуження, передадуть на баланс “Укравтодору”. Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження

Запланували, що на баланс буде передано близько 200 км, які сполучають популярні туристичні локації, забезпечують підтримку природоохоронної діяльності на територіях, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи,  та сприяють утвердженню бренд-меседжу "Безпечний Чорнобиль".

“Рішення про передачу є виваженим та обгрунтованим,  адже кожен орган має відповідати за свою ділянку роботи, а автомобільні дороги – відповідальність Укравтодору, бо краще за них ніхто не може знати технологій, процесів та механізмів будівництва та утримання доріг" - сказав Голова ДАЗВ Сергій Калашник.

Він додав, що вже провели виїзні наради за участю представників ДАЗВ, ДСП "ЦППРВ" та Служби автодоріг Київської області, щоб провести обстеження та визначити пріоритетність ремонту ділянок доріг, які будуть передані.

Як ми писали раніше, в ставку-охолоджувачу поблизу Чорнобильської АЕС після того, як його вивели з експлуатації, відновилася унікальна природна система.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко