Догори
Дати відгук

Допоможуть зібрати рекордний урожай: універсальне підживлення для солодкого перцю

Перцю потрібен догляд

1 хв на прочитання30 Травня 2023, 21:35
Поділитись:

Солодкий перець – найпопулярніша культура на городах українців. З перцю можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму, його додають у свіжі салати, при приготуванні борщу фаршують. Але не у всіх дачників вдається виростити великі плоди, та ще й у великій кількості.

Перцю потрібен догляд, часті поливи, прополювання та розпушування ґрунту. Але не варто забувати і про підживлення. Саме вони допоможуть зібрати рекордний урожай.

Найчастіше як добрива використовують деревний попіл, перегній та кропиву. Саме на основі цих трьох складових можна приготувати чудове добриво.

Воно позитивно позначається на зростанні, розвитку та плодоношенні культури. Приготувати його досить легко, головне бажання.

Отже, потрібно підготувати ємність на 50 літрів, заповнити її на одну третину зеленню кропиви, попередньо можна її подрібнити. Далі в ємність поміщають близько 3 кг перегною або гною та 250 г деревного попелу. Потім все це  накриваємо кришкою і залишаємо бродити на кілька тижнів. Не забувайте періодично помішувати масу.

Перед використанням засіб проціджують та розводять з водою у пропорції 1 до 10.

За сезон цілком достатньо внести 2-3 рази такий засіб. Але перед підживленням грядки з перцем потрібно добре полити чистою водою.

Під кожен молодий кущик потрібно вилити 0,5 літра розчину, під дорослий кущ дозу збільшують до 1 л.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost