Догори
Дати відгук

До святкового столу: начинки для фаршированих яєць

Ложкою начинити яєчні половинки

2 хв на прочитання08 Березня 2023, 16:31
Поділитись:

Фаршировані яйця – відмінне рішення для святкового столу. Різноманітність всіляких начинок обмежується лише фантазією господині, і, якщо не полінуватися, а зробити хоча б 5-7 видів, у гостей просто очі порозбігаються.

Головне тут, зварити яйця круто, це не менше 10 хвилин після закипання, і відразу ж помістити в холодну, а найкраще, крижану, воду. Потім дати повністю охолонути. Завдяки цьому шкаралупа добре відійде від білка і яйця будуть виглядати презентабельно. Обов’язково спробуйте здивувати всіх цією простою і смачною закускою.

Покроковий процес приготування:

  1. Фаршировані яйця з м’ясним фаршем

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 4 шт.
  • фарш яловичий дрібний – 100 г.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • майонез – 1 ст.л.
  • олія соняшникова – 1 ч.л.
  • сіль, перець

Варені яйця очистити, розрізати навпіл, прибрати жовтки. У розігріту з олією сковорідку помістити нарізану якомога дрібніше ріпчасту цибулю. Обсмажити до прозорості і додати яловичий фарш. Тримати на плиті пару хвилин до готовності яловичини. Викласти жовтки від яєць, добре розтерти виделкою, розбиваючи грудочки. Додати майонез, посолити і приправити перцем. Перемішати. За допомогою ложки наповнити половинки яєць. Прикрасити зеленню.

  • яйце куряче – 4 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • майонез – 1 ст.л.
  • сіль, перець – дрібка
  • олія соняшникова – 1 ст.л.

Варені яйця розрізати навпіл, жовтки поки відкласти. У сковорідці з рослинним олією обсмажити до легкого золотистого кольору нарізану дуже дрібно цибулю ріпчасту. Додати яєчні жовтки, майонез, сіль і перець мелений, добре перемішати. Начинити яйця. Прикрасити зеленню.

Фаршировані яйця з сиром і часником

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 4 шт.
  • сир твердий – 70 г.
  • часник – 1 зубець
  • майонез – 1 ст.л.

Яйця розрізати на дві частини, прибрати жовтки. Твердий сир натерти на самій дрібній тертці, додати видавлений через прес часник, майонез і жовтки. Перемішати виделкою до отримання однорідної маси. Наповнити яєчні половинки, прикрасити.

4. Фаршировані яйця з крабовими паличками і сиром

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 4 шт.
  • крабові палички – 3 шт.
  • сир твердий – 40 г.
  • часник – 1 зубець
  • майонез – 2 ст.л.

Яйця розрізати навпіл, витягти жовтки. Крабові палички і твердий сир подрібнити в стружку за допомогою терки з невеликими отворами. Додати жовтки, пропущений через прес часник і майонез, перемішати. Ложкою начинити яєчні половинки, прикрасити зеленню.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.