Фаршировані яйця – відмінне рішення для святкового столу. Різноманітність всіляких начинок обмежується лише фантазією господині, і, якщо не полінуватися, а зробити хоча б 5-7 видів, у гостей просто очі порозбігаються.
Головне тут, зварити яйця круто, це не менше 10 хвилин після закипання, і відразу ж помістити в холодну, а найкраще, крижану, воду. Потім дати повністю охолонути. Завдяки цьому шкаралупа добре відійде від білка і яйця будуть виглядати презентабельно. Обов’язково спробуйте здивувати всіх цією простою і смачною закускою.
Покроковий процес приготування:
- Фаршировані яйця з м’ясним фаршем
Інгредієнти:
- яйце куряче – 4 шт.
- фарш яловичий дрібний – 100 г.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- майонез – 1 ст.л.
- олія соняшникова – 1 ч.л.
- сіль, перець
Варені яйця очистити, розрізати навпіл, прибрати жовтки. У розігріту з олією сковорідку помістити нарізану якомога дрібніше ріпчасту цибулю. Обсмажити до прозорості і додати яловичий фарш. Тримати на плиті пару хвилин до готовності яловичини. Викласти жовтки від яєць, добре розтерти виделкою, розбиваючи грудочки. Додати майонез, посолити і приправити перцем. Перемішати. За допомогою ложки наповнити половинки яєць. Прикрасити зеленню.
- яйце куряче – 4 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- майонез – 1 ст.л.
- сіль, перець – дрібка
- олія соняшникова – 1 ст.л.
Варені яйця розрізати навпіл, жовтки поки відкласти. У сковорідці з рослинним олією обсмажити до легкого золотистого кольору нарізану дуже дрібно цибулю ріпчасту. Додати яєчні жовтки, майонез, сіль і перець мелений, добре перемішати. Начинити яйця. Прикрасити зеленню.
Фаршировані яйця з сиром і часником
Інгредієнти:
- яйце куряче – 4 шт.
- сир твердий – 70 г.
- часник – 1 зубець
- майонез – 1 ст.л.
Яйця розрізати на дві частини, прибрати жовтки. Твердий сир натерти на самій дрібній тертці, додати видавлений через прес часник, майонез і жовтки. Перемішати виделкою до отримання однорідної маси. Наповнити яєчні половинки, прикрасити.
4. Фаршировані яйця з крабовими паличками і сиром
Інгредієнти:
- яйце куряче – 4 шт.
- крабові палички – 3 шт.
- сир твердий – 40 г.
- часник – 1 зубець
- майонез – 2 ст.л.
Яйця розрізати навпіл, витягти жовтки. Крабові палички і твердий сир подрібнити в стружку за допомогою терки з невеликими отворами. Додати жовтки, пропущений через прес часник і майонез, перемішати. Ложкою начинити яєчні половинки, прикрасити зеленню.