Щоб оладки та пампушки на кефірному тісті не опадали і виходили дуже пишними, вам потрібно підігрівати кефір і тоді ваш сніданок завжди буде вдалим і смачним, пише «Прості рецепти».
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Процес приготування
Кефір вибираємо з високим відсотком жирності та підігріваємо його на плиті до появи перших бульбашок.
Яйце перебиваємо віночком із сіллю та цукром до однорідності.
З’єднуємо яєчну масу з кефірною, перемішуємо.
Борошно просіюємо, частинами всипаємо в рідку основу. Додаємо розпушувач. Дивіться по консистенції тіста, скільки додавати борошна, маса має бути досить густою, але не надто щільною, однорідною. У такому кислому та теплому середовищі набагато краще діє сода, вона робить оладки ще більш пишними, тому, якщо у вас немає розпушувача, а є сода, сміливо додавайте її. Ну і звичайно, ванілін, якщо любите його аромат.
Розігріваємо олію в сковороді, столовою ложкою викладаємо тісто і смажимо оладки під кришкою на невеликому вогні до рум’яності.
Пишні, ніжні, зовсім не жирні оладки, відмінно поєднуються з варенням, сметаною, медом та іншими солодкими доповненнями на ваш смак.