Догори
Дати відгук

До «червоної» зони карантину потрапили Запоріжчина та Хмельниччина — локдаун вже в 13 регіонах

У цих областях посилять карантинні обмеження

1 хв на прочитання07 Квітня 2021, 20:28
Локдаун вже в 13 регіонах Локдаун вже в 13 регіонах
Поділитись:

"Червону" зону карантину поширять на Запорізьку та Хмельницьку області. Таке рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні. Про це повідомляє міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 09 квітня 2021 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької та Хмельницької областях», - зазначив Немчінов.

За його словами, комісія вирішила застосувати на території цих областей обмеження жорсткого карантину.

У МОЗ нагадали, що ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 оновлюють щодня. На підставі цих ознак Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів ухвалює рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки.

Тепер у "червоній" зоні перебувають Київ та 12 областей, тобто 13 регіонів: Запорізька, Хмельницька, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Чернівецька області та столиця.

Нагадаємо, в Україні змінили правила адаптивного карантину.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я