Догори
Дати відгук

Дніпрян просять розрахуватися за вивіз сміття: борги зросли до 220 млн грн

У приватному секторі рівень оплат знизився до 65 % , у багатоповерхівках – до 86 %

2 хв на прочитання13 Вересня 2023, 09:15
pixabay pixabay
Поділитись:

Збільшення обсягів сміття, борги за послугу, брак кадрів: що уповільнює вивизення твердих побутових відходів у Дніпрі, розповіли в департаменті екологічної політики Дніпровської міськради, інформує сайт «Наше місто»

При вивезенні твердих побутових відходів перевізник у своїй роботі стикається з низкою проблем, зокрема й тими, що мають сезонний характер.

Взимку – це новорічні ялинки. Навесні, восени – зібране гілля. А влітку-на початку осені – так звана кавунова проблема, яка нині є, говорить заступниця директора департаменту екологічної політики міської ради Ірина Козлова.

«Збільшуються обсяги сміття. Воно стає важким. А коли дощить, то ще й вологішим. Ця сезонна проблема притаманна не лише Дніпру, а й іншим містам. Ще існує низка факторів, які впливають на вивезення сміття. Серед них і збільшення кількості населення. Наразі маємо розрахункову цифру для Дніпра 1 млн 250 тис. мешканців. Також суттєво знизилися оплати за послугу. А перевізнику в свою чергу необхідно ремонтувати техніку, платити зарплатню робітникам, збільшувати кількість контейнерів, замінювати зламані баки. Ще одна проблема, яка впливає на графік вивезення сміття, – це брак кадрів. Не вистачає водіїв. Щодня у місті на лінії працює 34 сміттєвози. Перевізник докладає усіх зусиль, аби дотримуватися графіка. Наш департамент за цим уважно пильнує, контролює ситуацію», — підкреслила Ірина Козлова.

Найближчим часом ситуацію з вивезенням сміття у проблемних районах буде виправлено та надалі посилено контроль.

За словами заступника директора ТОВ «Екологія-Д» Олексія Курського, ще одна проблема, з якою стикаються у роботі, – це припарковані поруч з контейнерами автомобілі. Через них сміттєвози не можуть під’їхати, аби вивантажити сміття з контейнерів.

«Інколи на одну і ту ж саму адресу доводиться приїжджати двічі й тричі за день, аби забрати сміття з баків. Якщо раніше сміттєвози могли виїжджати і о 2-й чи 3-й годині ранку, то нині ж лише з 05:00, оскільки діє комендантська година. Графік роботи сміттєвозу – 12 годин. Впроваджуємо і другі зміни. Працюємо і у вихідні. Докладаємо усіх зусиль, аби вчасно вивозити сміття. Водночас просимо населення сплачувати послугу, оскільки значно зросли борги. На сьогодні вони дорівнюють вже близько 220 млн грн. У приватному секторі рівень оплат знизився до 65 % , у багатоповерхівках – до 86 %», — додав Олексій Курський.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Суд повернув громаді землі Збереження родючості Грунтів
Суд повернув територіальній громаді Тернополя понад 65 гектарів землі
1 хв на прочитання43 хвилини тому
Зображення згенероване ШІ
Що посадити замість чорнобривців на клумбі, в саду чи на городі: 5 красивих і невибагливих альтернатив
1 хв на прочитаннягодина тому
Британська антарктична служба попереджає про наслідки втрати льоду в Антарктиді для популяції імператорських пінгвінів. Фото: Британська антарктична служба/AP/dpa
Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Ірис сибірський — чудові квіти, які не потребують догляду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Цей простий засіб стане ефективною підкормкою для троянд та папороті
1 хв на прочитанняВчора
Потоп на «фабриці світу»: наслідки найбільшої повені у найбільш розвиненому та густонаселеному регіоні Китаю (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
В Україні різко зменшується чисельність вовків: екологи б'ють тривогу
1 хв на прочитанняВчора
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового екологічного проєкту для лісового сектору
2 хв на прочитанняВчора