Для захисту мозку та проти раку: фахівці назвали найбільш корисний чай

1 хв на прочитання24 Жовтня 2021, 06:50

Доведено, що підвищене споживання антоціанів знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Про корисні властивості чаю вчені та медики говорять давно. В цілому він сприятливо впливає на організм людини, а деякі види здатні допомагати в запобіганні та лікуванні різних захворювань.

Одним із найбільш корисних вважається чай із лохини. Його отримують шляхом замочування сушеного листя куща цієї рослини. Справа в тім, що листя так само, як і ягоди, багаті антиоксидантами та поживними речовинами.

Цей ягідний чай стане хорошим вибором для людей із низьким імунітетом, ризиком деменції, слабкою серцево-судинною системою, хворобами зору та печінки. Згідно з дослідженням це пов’язано з тим, що лохина містить велику кількість флавоноїдів, поліфенолів, фенольних кислот та інших речовин.

У лохині містяться антоціани, які надають ягоді її темно-синій колір. Доведено, що підвищене споживання антоціанів знижує ризик серцево-судинних захворювань. Однією із причин хвороб серця є атеросклероз. Однак відомо, що лохина здатна перешкоджати накопиченню холестерину в судинах і появи інших пошкоджень, пов’язаних із цією хворобою.

Активні сполуки в лохині можуть знизити ризик деменції, в тому числі хвороби Альцгеймера, і інших нейродегенеративних захворювань. Вчені з’ясували, що регулярне вживання продуктів, багатих флавоноїдами, покращує роботу мозку та уповільнює зниження когнітивних функцій у старшому віці.

Джерело: lhealth.info

До слова, лікар назвала ознаки зниження імунітету восени.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: