Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Для України - спеціальна позика, РФ - нові санкції : Канада ухвалила рішення

Для України - спеціальна позика, РФ - нові санкції : Канада ухвалила рішення

Оттава ухвалила рішення запровадити санкції

1 хв на прочитання29 Жовтня 2022, 09:15
Поділитись:

У п'ятницю прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що Оттава ухвалила рішення запровадити санкції ще проти 35 фізичних осіб та шести енергетичних компаній росії.

До нових санкційних списків, зокрема, потрапили віце-прем'єр росії Олександр Новак, голова Мінпромторгу Денис Мантуров, міністр енергетики Микола Шульгінов, голова ради директорів "Газпрому" Віктор Зубков та заступник голови правління "Газпрому" Віталій Маркелов.

За даними канадської влади, загалом з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Оттава ввела санкції проти більш ніж тисячі фізичних та 250 юридичних осіб із росії.

Водночас уряд Канади ухвалив рішення щодо випуску облігацій Ukraine Sovereignty Bonds для фінансової підтримки України. Про це Джастін Трюдо повідомив на XXVII Конгресі українських канадців у Вінніпезі.

За словами Трюдо, кошти від продажу облігацій цієї позики, яку планується погасити за п'ять років, допоможуть уряду України продовжувати виплати зарплат, пенсій та допомоги своїм громадянам, а також закупити необхідне паливо на зиму.

Кошти надійдуть в Україну через рахунки МВФ і доповнять уже надану цього року урядом Канади допомогу у розмірі 2 млрд. канадських доларів (близько 1,5 млрд. доларів США).

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.