Догори
Дати відгук

Дієві поради, які допоможуть впоратись зі здуттям живота

Відомо, деякі продукти сприяють здуттю живота

1 хв на прочитання15 Серпня 2023, 23:50
Поділитись:

Здуття живота або метеоризм дратують, але є прості кроки, які ви можете зробити, щоб упоратися з ним.

Пам'ятайте, що кожен організм індивідуальний - дізнайтеся, які поради працюють найкраще для вас і принесуть користь вашому шлунку!

Їжте повільно

Коли ви поспішайте з їжею, ви також часто ковтаєте повітря. Це повітря може накопичуватися в шлунку та викликати здуття живота. Тому намагайтеся їсти повільніше і пережовувати усвідомлено.

Уникайте продуктів, що викликають газоутворення

Відомо, деякі продукти сприяють здуттю живота. До них належать боби, капуста, цибуля, броколі, газовані напої та штучні підсолоджувачі. Якщо ви виявите, що певні продукти викликають у вас проблеми, намагайтеся їсти їх у помірних кількостях або взагалі уникайте їх.

Дієта з високим вмістом клітковини

Клітковина важлива для здорового травлення, але раптове збільшення кількості продуктів з високим вмістом клітковини може спричинити здуття живота. Поступово збільшуйте споживання клітковини, щоб дати організму час пристосуватися.

Пийте достатньо

Вашому тілу потрібно достатньо рідини для правильного травлення. Пийте достатню кількість води, щоб підтримати травні ферменти та полегшити рух їжі в кишечнику.

Трав'яний чай

Деякі чаї, такі як м'ятний, ромашковий або фенхелевий, заспокоюють шлунок і допомагають зменшити газоутворення та здуття живота.

Вправи

Регулярна фізична активність може покращити травлення та зменшити здуття живота. Коротка прогулянка після їди може творити чудеса.

Пробіотики

Ці корисні бактерії можуть допомогти збалансувати кишкову флору та мінімізувати проблеми із травленням.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.