Догори
Дати відгук

Дієтологиня розповіла про користь солоних огірків

Вживання солоних огірків може принести користь для кісток та очей.

1 хв на прочитання28 Серпня 2023, 23:50
Поділитись:

Дієтолог Ліза Янг розповіла каже, що вітамін К, який міститься в цьому продукті, допомагає зберегти здоров’я кісток та гарне згортання крові. За словами експерта, навіть невелика порція маринованих овочів здатна забезпечити організм приблизно 17 міліграм вітаміну К. Також солоні огірки та маринад містять живі пребіотики, які можуть знизити ризик харчових розладів та інфекцій.

Оскільки солоні огірки є низькокалорійним продуктом, вони можуть стати чудовим варіантом перекусу для тих, хто сидить на дієті та рахує калорії, зазначила Янг. Також традиційна страва кухні містить корисні для здоров’я очей антиоксиданти: лютеїн та зеаксантин. Вони формують захисну систему очей, поглинаючи блакитну частину спектра та нейтралізуючи негативний вплив на сітківку.

У розмові дієтолог попередила, що вживання солоних огірків не повинно бути надмірним, оскільки вони можуть викликати затримку рідини в організмі. Високий вміст натрію робить їх невідповідним продуктом для людей з підвищеним артеріальним тиском.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.