Лікар-дієтолог Олена Соломатіна пояснила, за яких хвороб не варто захоплювати ананасом. Загалом ананас – корисний продукт. Це потужний імуномодулятор, оскільки у плодах міститься безліч вітаміну С – джерела колагену. Також в ананасах високий рівень калію, необхідного для скоротливості м'язів та виведення з організму надлишків рідини, пише zdorovia.
У плодах ананаса багато харчових волокон, що сприятливо позначається на мікрофлорі кишечника. Але є ще один важливий фермент – бромелайн, що сприяє розщепленню білка. Тому ананаси навіть використовують для приготування маринадів для м'яса - це розщеплює волокна м'яса і робить їх зручнішими.
Але ця речовина якраз і є протипоказанням для людей із захворюваннями ШКТ, що характеризуються підвищеною кислотністю (виразки, гастрити, коліт) у стадії загострення, не можна їсти ананас за наявності алергії.
Діабетикам у стані некомпенсованого діабету рекомендується не їсти дуже солодкі ананаси. Але невелика кількість помірно солодких можна.
Раніше ми писали: Лікар пояснив, чи можна їсти морозиво при хворому горлі