Дієтолог назвав найкращий напій для зміцнення серцевого м'яза

2 хв на прочитання14 Грудня 2021, 06:50

Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам і людям похилого віку.

Як стверджують фахівці, правильно зроблений томатний сік — це продукт, у якому зберігаються всі корисні властивості помідора, у тому числі ті, які зміцнюють здоров'я серця.

Про те, кому варто пити томатний сік частіше, а кому варто відмовитися від нього, розповіла нутриціолог Олена Моїсеєва.
«Одна з найважливіших переваг цього напою — його низька калорійність (17 ккал/100 г) і високий вміст калію. Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам і людям похилого віку. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік до списку продуктів для діабетиків», — пояснила Моїсеєва.

Кому варто забути про томати

За словами медика, томатний сік абсолютно не корисний для людей, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Зокрема, вагомим приводом для відмови від напою мають стати діагнози: «гострий панкреатит» і «гастрит».

Обережними слід бути і людям, які стоять на обліку у нефролога.

«Вживання разом із крохмалистими продуктами (картопля, рис, хліб) може призвести до утворення каменів у нирках», — уточнила лікарка.

Як отримати максимум користі від томатного соку

Томатний сік дієтологи рекомендують щодня пити людям, які мріють схуднути. До речі, помідорна дієта є однією з найбільш щадних і дієвих, має мінімум побічних ефектів.
Однак дотримуватись деяких правил, все-таки потрібно. Наприклад, випивати за добу не більше чотирьох склянок томатного соку. І краще, якщо це буде напій, виготовлений власноруч. Від дешевого покупного соку користі організму не буде.
Дієтологи рекомендують завести звичку — пити сік за півгодини до їди. А додаткової користі йому додадуть декілька крапель олії, які можна капнути просто у склянку.
Додавати сіль у напій, як ми всі звикли робити, не варто. Це може погіршити проблеми у людей, схильних до набряків. Адже внаслідок вживання солі в організмі застоюватиметься рідина.

Нагадаємо, що трансжири належать до ненасичених жирних кислот, проте вони отримані штучним способом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: