Дієтолог назвала продукт для покращення роботи печінки
Він доступний всім, буде достатньо по 50 г на день.
Важко собі уявити, скільки різноманітних функцій виконує печінка. Вона бере участь більш ніж в 500 різних реакціях. Фільтрує кров і запасає гемоглобін, вітаміни, цукор. Нейтралізує багато гормонів і виробляє фактори згортання крові. Без перепочинку випускає жовч - до одного літра на добу. А це дозволяє розщеплювати і перетравлювати жири, що містяться в їжі.
Підігріває кров, опалюючи тим самим всі віддалені закутки тіла. Несе прикордонну службу - захищає організм від отруйних і шкідливих проникнень. Зупини її роботу - і через кілька годин людина помре від тяжкого отруєння.
Зменшити кількість накопиченого через хворий спосіб життя в клітинах печінки жиру можна, використовуючи сир. Про це розповіла лікар-дієтолог Нурія Діанова.
За її словами, ключовим фактором є метіонін, що знаходиться в цьому продукті амінокислота: "Ця амінокислота дуже класно працює з печінкою, з будь-якими захворюваннями печінки. Я б сказала, що метіонін сприяє зменшенню кількості жиру в печінці. Мовою науковою можна сказати, що сир покращує метаболізм клітин печінки".
Досить вживати щонайменше 50 грамів сиру на день, хоча є варіативність: наприклад, чоловікам можна їсти його і більше. Сир підходить на будь-який прийом їжі, але є різниця в порціях. На сніданок достатньо 50 грамів, на обід та вечерю — до 100 грамів сиру, порадила Діанова.