Догори
Дати відгук

Дієта школяра: як допомогти дитині адаптуватися до великих навантажень у школі

Щоби дитина справлялася з усіма завданнями, слід звернути увагу на наявність у її раціоні найважливіших нутрієнтів.

1 хв на прочитання22 Серпня 2022, 13:13
Поділитись:

Сьогоднішня шкільна програма дуже відрізняється від тієї, що була 20-30 років тому. А ще — творчі студії, спортивні секції, школи іноземної мови… Щоб дитина легше і продуктивніше справлялася з усіма завданнями, слід звернути увагу на наявність у її раціоні найважливіших нутрієнтів, розповідає «Аптека на зв’язку»

Йод

За його дефіциту в дітей спостерігається затримка розумового розвитку. Причому іноді він не має зовні виражених проявів, просто дитині складно засвоювати, запам'ятовувати та відтворювати нову інформацію, знижується цікавість до пізнавальних та розвиваючих ігор.

Найпростіший і найдоступніший спосіб профілактики йододефіциту — заміна звичайної харчової солі на йодовану.

Омега-3-поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК)

Потрібні дітям насамперед для правильного розвитку нервової системи — формування мови, запам'ятовування нової інформації, концентрації уваги та здатності до навчання. Омега-3 відповідає за добрий зір та імунітет, допомагає роботі серцево-судинної системи.

Основне джерело Омега-3 — жирна морська риба. Це явно не улюблені дитячі ласощі.

Вітамін D

Окремо слід згадати вплив вітаміну D на психоемоційний фон: він регулює утворення особливих передавачів імпульсів — нейротрансмітерів, завдяки чому підтримує стійкість психіки та гарний настрій.

Також ми розповідали, як визначити, яких вітамінів вам бракує.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost