Догори
Дати відгук

Дістали з 5-ти метрової вирви: лікарі врятували жінці життя, наразі намагаються повернути рух

Також з жінкою працює команда реабілітологів та психотерапевтів.

1 хв на прочитання26 Серпня 2022, 12:30
Поділитись:

Її дістали з 5-ти метрової вирви, що утворилась від вибуху російської ракети. Ледь живу Оксану засипало землею. Це сталося у Бахмуті в липні. Як пишуть у Першому медичному об'єднанні Львова, того дня 40-річна Оксана з чоловіком поверталися від подруги. Останнє, що пам’ятає: дзвін у вухах, різкий біль в руці та важкість землі, котра, як тоді здавалося, заживо її ховає. З останніх сил жінка покликала чоловіка. Його відкинуло вибуховою хвилею, та він її почув.

Далі – лікарня Дніпра. Туди Оксана потрапила з уламковими пораненнями правої легені, печінки, обширними ранами лівого плеча, відкритими переломами обох ніг та правої руки. Одинадцять днів жінка провела в реанімації.

Коли її стан дещо вдалося стабілізувати, евакуаційний потяг доправив Оксану до  Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Тут у відділенні травматології та ортопедії Центру травми жінці доліковують рани живота, рук та ніг. Наразі триває боротьба за її розтрощену кінцівку. Лікарі щосили намагаються врятувати ліву ногу від ампутації. Також з жінкою працює команда реабілітологів та психотерапевтів.

Лікування та реабілітація Оксани, як і інших пацієнтів, які постраждали від війни, відбувається в межах проєкту UNBROKEN Ukraine.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.