Десятий повний Місяць року і найяскравіший – це Місяць Мисливця 17 жовтня

2 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 23:49
Місяць Мисливця

Багатовікова назва повного Місяця, що говорить про сезон полювання.

У четвер, 17 жовтня, у небі можна буде спостерігати осінній супермісяць — «Місяць мисливця».

Це третій супермісяць року та найближчий повний Місяць до Землі у 2024 році.

«Місяць мисливця» наблизиться до Землі на рекордну відстань у 357 364 кілометри, що зробить його найяскравішим і найбільшим повним місяцем цього року. За даними обсерваторії Adler Planetarium, його яскравість перевищить звичайний повний місяць на 30%, а розмір — майже на 15%.

«Місяць мисливця» можна буде побачити, починаючи з 14:26 (за київським часом).

Коли Місяць зійде, він буде розташований приблизно між Сатурном (праворуч) і Юпітером (ліворуч). Через три ночі, у неділю, 20 жовтня, Місяць зійде разом із Юпітером.

Жовтневий повний місяць, відомий як «Місяць мисливця», є одним із найпопулярніших і символічних небесних явищ. Ця назва походить від давніх англосаксонських традицій, коли поява повного місяця в жовтні вказувала мисливцям на необхідність заготовити провізію перед настанням зими. Інші назви цього місяця — «Місяць падаючого листя» та «Кривавий Місяць» (хоча остання назва не пов’язана із затемненням).

Наступний повний місяць очікується 15 листопада і має кілька назв: «Місяць бобра», «Морозний Місяць» та «Місяць, що замерзає». Він також стане останнім супермісяцем цього року.

Місяць Мисливця – багатовікова назва повного Місяця, що говорить про сезон полювання. Проте відомі й інші прадавні назви цього жовтневого красеня – Кривавий Місяць, Місяць-мандрівник або Місяць, що падає листям, пише CBSNews

Коли і як спостерігати

За даними NASA, найкраще за Місяцем Мисливця спостерігати, коли він з’являється на східному горизонті одразу після того, як Сонце зайде на захід. Щоб отримати найкращу видимість, астрономи радять дивитися трохи вище горизонту. І спостерігати за цією дивовижею можна буде впродовж кількох днів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: