Догори
Дати відгук

Десять справ, які обов'язково потрібно зробити в липні в саду біля будинка

Час провести обрізку яблуням, вишням, сливам та черешні.

2 хв на прочитання07 Липня 2024, 06:50
Поради дачників Обрізка дерев Рихлення ґрунт Підживлення квітів Поради дачників Обрізка дерев Рихлення ґрунт Підживлення квітів
Поділитись:

Літо в розпалі, час проводити активний відпочинок, але в саду знову накопичилися справи. Потрібно все переробити, а там можна бути спокійними за всі насадження та порядок. Нагадаємо, які 10 справ обов’язково потрібно зробити в липні.

Плодові дерева. Потрібно перевірити їх, щоб не було шкідників. Час провести обрізку яблуням, вишням, сливам та черешні. Ціль — видалити кореневу поросль, вертикальні пагони на верхівці крони, а також волчкові пагони.

Полуниця. Якщо у вас росла полуниця, в липні сезон завершується. Видаліть старе листя з її кущів, вуса, якщо не будете розмножувати та прорихліть навколо землю.

Підживлення. Плодовим деревам час зробити підгодівлю. В липні починаються закладатися бруньки на врожай в наступному сезоні. І зараз дерева потребують додаткового живлення.

Плодові кущі. Вже з кінця червня біля кущів з ягодами багато роботи. Потрібно збирати врожай. Не пропустіть, бо птахи зроблять це за вас.

Полив. В липні може стояти досить спекотна погода. Рослини потребуватимуть додаткового поливу. Регламентуйте його. Якщо погода дощова, логічно, що роботи з поливами менше.

Рихлення ґрунту. Якщо в липні будуть дощі, використайте їх з користю для рослин. Рихліть землю навколо них.

Обробка квітів. При дощовій погоді контролюйте момент появи на квітах борошнистої роси та сірої гнилі. Обробіть квіти системними фунгіцидами.

Підгорніть квіти. Ґрунт біля квітів треба підгортати. Це один з етапів догляду в липні, наприклад, за багаторічниками.

Підживлення квітів. В липні квітам, які цвітуть, потрібні фосфорні та калійні добрива. Наприклад, їх потребують астильби, жоржини, клематиси, лілії, троянди, ехінацеї.

Мульчування багаторічників. Мульча допоможе менше проростати бур’янам та притримає потрібну квітам вологу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро