Догори
Дати відгук

Дешевшої полуниці у цьому сезоні вже не буде

1 хв на прочитання18 Червня 2020, 11:18
Поділитись:

Протягом минулого тижня ціна на полуницю коливалася у межах 60-90 грн/кг і це є ціновим “дном” для піку сезону. Так вважає керівник департаменту “Маркетинг-Аналітика” оптового ринку “Шувар” Тетяна Гетьман, пише agronews.ua.

Оптова ціна полуниці “на дні” – 50 грн/кг, роздрібні ціни, станом на середину червня 2020 року, в діапазоні 80-110 грн/кг.

Загалом, ціни на суницю садову, черешню та ранні абрикоси в Україні на гурті досягли рекордних позначок, стверджують експерти.

Так, за даними гуртового ринку “Шувар”, черешня з південного регіону України наразі вартує 75 грн/кг. Ранній абрикос з Узбекистану – від 90 грн/кг, абрикос з Іспанії – 95-100 грн/кг, що рівнозначно вартості іспанських персиків.

А перша лохина українського виробництва коштує близько 400 грн/кг, тобто в два рази дорожче, ніж рік тому. Урожай жимолості в цьому році дуже постраждав від заморозків, тому пропозиції цієї ягоди поодинокі, і ціни на неї теж «кусаються».

У той же час, відпускні гуртові ціни виробників на півдні України наразі майже вдвічі нижчі за вартість ягід та кісточкових в інших регіонах країни.

А от рання малина виявилась дуже дорогою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.