Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Держгеонадра виставили на аукціон спецдозволи на 12 ділянок - Мінекоенерго

Держгеонадра виставили на аукціон спецдозволи на 12 ділянок - Мінекоенерго

1 хв на прочитання28 Лютого 2020, 12:20
Поділитись:
28.02.2020

Уперше серед лотів — ділянки, номіновані надрокористувачами. Відповідна інформація вже є на сайті публічних закупівель Prozorro.

Держгеонадра прийняли рішення та виставили на аукціон спецдозволи на 12 ділянок загальною початковою вартістю 7 944 767 грн. Як йдеться на сайті Міністерства енергетики та захисту довкілля, вперше серед лотів — ділянки, номіновані надрокористувачами.

За словами голови Держгеонадр Романа Опімаха це перші електронні торги, які відбуватимуться після запуску Інвестиційного атласу. Серед пропозицій є ділянки, відібрані спеціалістами Держгеонадр, а є ті, які майбутні учасники аукціонів номінували самостійно. Також Опімах зазначив, що спрощено механізм участі в аукціонах для іноземних бізнесменів.

На аукціон виставили ліцензії на геологічне вивчення та видобування із мінеральними,  лікувальними, столовими, підземними водами, пісковиками, піском, вапняком, глиною, молібденовими рудами.

Серед лотів - Могилів-Подільська ділянка, ділянка Північно-Сиваського родовища у с.Щасливцеве, Ганнівське родовище (ділянки №№ 1, 2), Іволжанське родовище (свердловини № 1 та №2 ) та інші.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр України запустила Інвестиційний атлас надрокористувача – один із елементів загальної урядової політики opendoorpolicy (політики відкритих дверей), що спрямована на залучення інвесторів, зокрема й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу України.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.