Держава з вами не розрахувалася: хто має право на додаткові виплати під час повторного лікування наслідків поранення

1 хв на прочитання08 Серпня 2024, 13:51
Фото ілюстративне

«І хоча грошима не компенсувати втрачене здоровʼя — це шанс отримати хоча б щось».

Ви військовослужбовець і отримали поранення? Навіть якщо вам виплачували «бойові» на час перебування на лікуванні і начебто держава з вами розрахувалася, це не так, розповідає «Юридичний телеграм».

Юристи пояснюють, що якщо ви отримали поранення у 2022/2023 роках (не має значення) і вже пролікувалися, але наразі знову перебуваєте на стаціонарному лікуванні у звʼязку з пораненням (тим самим), то маєте право на додаткову грошову винагороду за час перебування на стаціонарі.

Для виплати додаткової винагороди у розмірі 100 000 грн у зв’язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), пов’язаним із захистом Батьківщини, на період дії воєнного стану немає обов’язкової умови щодо безперервного перебування на стаціонарному лікуванні.

Тобто у разі повторного та кожного наступного перебування військовослужбовця на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я (у тому числі закордонних) за медичними показниками отриманого раніше поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язаного із захистом Батьківщини, виплата додаткової винагороди здійснюється в розмірі 100 000 грн пропорційно.

«І хоча грошима не компенсувати втрачене здоровʼя — це шанс отримати хоча б щось», — наголошують юристи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: