Деревом 2025 року став американський червоний дуб — ось за які «заслуги»

1 хв на прочитання5 годин тому
Американський червоний дуб може жити до 400 років. Фото: Sina Schuldt/dpa

Виростає до 35 м у висоту і може досягати віку 400 років.

Деревом 2025 року визнано червоний американський дуб. «Завдяки своїй міцній звичці росту та здатності процвітати навіть у мінливих кліматичних умовах» дерево, яке особливо поширене в Північній Америці, може особливо добре адаптуватися до викликів клімату. зміни, заявили у Фонді доктора Сільвіуса Водаржа, який присуджує премію. Про це розповідає Die Zeit.

За словами президента фонду Стефана Майєра, червоний дуб відіграє важливу роль у запобіганні лісовим пожежам. У вигляді рослинних смуг дерева в соснових культурах можуть утворювати так звану пожежну смугу, що значно знижує ризик виникнення масштабної лісової пожежі.

«Листя червоного дуба, яке важко запалити, обмежує поширення вогню через верхівки дерев, а щільне листя червоного дуба, яке також важко спалити, уповільнює поширення наземної пожежі», — пояснили у фонді.

Згідно з даними фонду, американський червоний дуб також відіграватиме важливу роль у сталому управлінні лісами та використанні цінної деревини в майбутньому. Дерево виростає до 35 м у висоту і може досягати віку 400 років. Його широка крона і червоні тони листя надають червоному дубу величного вигляду, особливо восени.

Звання «Дерево року» присуджується щорічно з 1989 року. Мета кампанії — сприяти підвищенню інтересу до дерев, а також до охорони довкілля та природи загалом «Правлячим» Деревом року 2024 року є Європейське службове дерево.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: