Догори
Дати відгук

Дерево цербера вважається ідеальним вбивцею

Масло містить церберин — вкрай отруйний глікозид.

1 хв на прочитання16 Січня 2021, 14:43
Поділитись:

Ця рослина дуже декоративна: мальовничі листя, витончені білі квіти. Вона видає приємний жасминовий аромат. Але яка ж зовнішність часом оманлива!

Цербера (Cerbera odollam)  росте у вологому і теплому кліматі, а саме: в районах тропічної Азії, в Австралії, на Мадагаскарі, на деяких тихоокеанських островах. Рослина являє собою великий кущ або невелике дерево, висота якого не перевищує 10 м. Віддає перевагу  піщаному ґрунту на узбережжях   морських заток, річок або в мангрових болотах.

Всі частини цербери отруйні, проте найбільша кількість токсину — в маслі кісточок. Масло містить церберин — украй отруйний глікозид, який блокує проведення електричних імпульсів в організмі, включаючи серцевий ритм. Не можна навіть використовувати деревину цербери, наприклад, для розпалювання багать, адже дим спричиняє важке отруєння.

Не дивно, що всі компоненти, які містяться в дереві, стали застосовувати як органічне й абсолютно натуральне знаряддя вбивства. Рослина часто використовувалася для підлих замислів.

Cerbera odollam названа так на честь міфологічного Цербера — жахливого триголового пса, який охороняє вхід і вихід із царства мертвих Аїду. Він не дозволяє померлим повертатися до світу живих, а живим — відвідувати мертвих. Слина його була настільки отруйною, що знищувала все живе на декілька метрів навколо себе.

До слова, у Китаї знайшли доісторичну кладку яєць, яким приблизно 70 мільйонів років. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко