Догори
Дати відгук

Депутати збираються дозволити українцям "самогонити"

1 хв на прочитання29 Вересня 2020, 15:21
Поділитись:

Депутати Верховної Ради зареєстрували законопроект № 4153 з пропозицією скасувати адміністративну відповідальність за виготовлення і зберігання самогону, а також самогонних апаратів.

Так, автори  пропонують виключити з Кодексу України про адміністративні правопорушення статті 176 і 177, які передбачають штрафи за виготовлення і зберігання самогону та апаратів для його виробництва, а також карають за покупку самогону. Згідно ст. 176, штраф становить від 51 до 170 грн.

«Зазначена стаття з'явилася в КУпАП ще в 1987 році під час" радянської боротьби з пияцтвом і алкоголізмом, викорінення самогоноваріння ". У 1990 році так званий "Сухий закон" офіційно скасували у зв'язку з повним провалом антиалкогольної кампанії. У свою чергу, заборона самогоноваріння залишилася. На сьогоднішній день, з цього питання не повинна встановлюватися відповідальність, якщо людина, виключно для власного вживання, виготовляє з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої, то це його природне право, яке не може бути обмежене державою. Кожна людина має право користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб », - йдеться в пояснювальній записці.

Виготовлення самогону порівняли з домашнім виробництвом вин, наливок і настоянок. Адміністративну відповідальність за самогоноваріння назвали дискримінацією, оскільки виготовлення вин та інших алкогольних напоїв для власного вживання не призводить до подібних штрафів.

До слова, в Україні наростили споживання горілки та лікеро-горілчаних виробів. З першого півріччя 2019 року по перше півріччя 2020 українці стали пити більше на 4,7%. Найбільше горілки споживають у Дніпроперовській області, а найменше – у Чернівецькій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання36 хвилин тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитаннягодина тому
Пошкодження енергетичної інфраструктури Аварійні відключення електрики
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у 6 регіонах, у деяких областях проходять аварійні відключення
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання7 годин тому
Тюльпани — окраса весняного саду (ФОТО)
1 хв на прочитання13 годин тому