Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • День Європи – 9 травня, сьогодні - День пам’яті  та перемоги над нацизмом у Другій світовій: Президент підписав законопроект

День Європи – 9 травня, сьогодні - День пам’яті  та перемоги над нацизмом у Другій світовій: Президент підписав законопроект

Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах

1 хв на прочитання08 Травня 2023, 11:12
Поділитись:

Президент України Володимир Зеленський пропонує перенести День перемоги над нацизмом у Другій світовій війни з 9 на 8 травня. Водночас 9 травня буде святкуватися День Європи, який раніше відзначався у третю суботу травня.

Про це  йдеться в указі президента.

"Установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу", - йдеться в документі.

Як зазначив президент, це буде День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років агресії й уже 439 днів повномасштабного вторгнення.

"Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій – рішучістю, проти ракетного терору й зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи - нашої союзниці. Яка дає прихисток українським жінкам і дітям. Яка не зазіхає на наш суверенітет і не ставить під сумнів наше право на власний вибір національного шляху. Яка ніколи не називає Україну "вигаданим" чи "штучним" утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її - нашу Європу!", - сказав він.

Зазначимо, до цих пір в Україні відзначалися дві дати, пов'язані з Другою світовою війною - День пам'яті та примирення 8 травня і День перемоги над нацизмом 9 травня (залишається офіційним святом і вихідним).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.