День літнього сонцестояння: час кохати, ворожити та починати нове життя

3 хв на прочитання20 Червня 2024, 07:32
Фото з соцмереж

Вважається, що в цей час духи Природи можуть скласти свої дари людям, якщо правильно з ними подружитися.

20 червня приблизно о 23.50 сонце сягне свого піку, і наступить літнє сонцестояння, або сонцеворот. Тож купальська ніч, яка зазвичай святкується напередодні світанку сонцестояння, цього року буде буквально, бо якраз у точці сонцестояння ми увійдемо в чаклунську ніч, і на світанку зустрінемо найдовший день року — наступить астрономічне літо, а енергетично це точка кульмінації сил природи і наших емоційних можливостей. Про це розповідає письменниця, культурологиня Громовиця Бердник.

Літа, Ліго, Купайло, Мідсоммар — цей час по-різному називають у різних європейських культурах, але й досі в багатьох країнах (зокрема, у країнах Балтії і Скандинавії) його святкують на офіційному рівні. Вважається, що в цей час духи Природи можуть скласти свої дари людям, якщо правильно з ними подружитися.

«Пам’ятаєте Шекспірову комедію «Сон літньої ночі»? Оце якраз про це. Всі чотири стихії — Вогонь, Вода, Повітря і Земля — зливаються воєдино в цю ніч і святкують час розквіту Природи, і з цього єднання чотирьох стихій народжується п’ятий елемент— квітка Папороті, яка живе в Инчому світі, але в ніч Купальську розцвітає у світі людей, являючи тому хто знайде її, скарби гармнії, мудрості й любові», — говорить Громовиця Бердник.

Культурологиня наголошує, що в цей час контакти з людьми повинні бути насиченими і важливими. Добре досягати максимальних результатів у тому, що робите. Це час переоцінки цінностей, але не рефлексивне копання у собі, а визначення істинної мотивації — дуже важливо працювати з розумінням того, що ви робите. Це пора духовного і тілесного оздоровлення, ритуалів, пов’язаних з отриманням сили і успіху.

«Ворожіть і надихайтеся енергією природи. Закохуйтеся, освідчуйтеся і кохайтеся — адже і Вищі в ці дні віддаються любощам, щоб тривало Життя на землі. Говоріть слова любові тим, кого любите. Слухайте слова любові від тих, хто любить вас. Ворожіть з допомогою вінків. І будьте яскравими і натхненними. Паліть вогні і очищуйтеся вогнем. Хай горить ватра на природі, біля річки або іншої водойми, хай горять жовті, золоті, помаранчеві, червоні, зелені свічки на вікні. І хай горить духовний, сердечний вогонь всередині. Вогонь, який надихне вас на нові справи, на щирі вчинки, на готовність захистити країну і рідну землю тілом або духом», — закликає Громовиця Бердник.

Вона підкреслює, що ці дні можуть запустити потужні і позитивні процеси в повсякденному, особистому чи професійному житті. Також можуть відбуватися спонтанні ініціації та духовні переходи.

Культурологиня радить починати нові проекти і пробувати нову діяльність, або ж узагалі починати нове життя.

«І не забудьте подякувати всім чоловікам і жінкам, які допомагають нині Життю тривати, і Світові стояти. Нашим Силам Оборони», — нагадує письменниця.

Вона радить зробити в ці дні донат, сказати щирі слова — приєднатися до наших захисників реально чи духовно, розділивши їхню ношу бодай на енергетично-духовному рівні.

«Тож святкуйте, радійте і наповнюйтеся життєвими силами — хай вітальність Природи подарує вам сенси життя і усвідомлення, що життя триває, і ми триваємо в ньому, доки живемо, відчуваємо і любимо», — говорить Громовиця Бердник.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: