«Делфі» має величезну дірку і поки що не транспортабельний

1 хв на прочитання27 Серпня 2020, 17:22
Фото: facebook В.Криклія

Перший етап підйому танкера «Делфі» завершено, але подальші роботи по прибиранню судна з пляжу займуть ще чимало часу.

В борту танкера «Делфі», який у листопаді 2019 року зазнав аварії біля Одеси,  за 9 місяців утворилася величезна пробоїна, яку доведеться герметизувати. Пробоїна таких розмірів, що туди зараз можна заплисти на човні.  

Про деталі прибирання горезвісного танкеру  повідомив сьогодні на брифінгу начальник адміністрації Одеського морського порту Руслан Сахаутдінов, пише  dumskaya.net. 

Водолази  мають детально  обстежити правий  борт судна. Після цього фахівці складуть план заходів по закладенні пробоїн і герметизації відсіків. За словами Сахаутдінова, до наступного етапу - відновлення плавучості танкера, можна буде приступити приблизно через тиждень.

«Танкер вдалося поставити на рівний кіль - тепер крен судна становить 18 градусів, що значно полегшує майбутні роботи і дозволяє легко пересуватися по палубі », - зауважив Сахаутдінов.

Начальник адміністрації порту також повідомив, що наразі йде мова про компенсацію  судновласником «Делфі», британською компанією MISTER DRAKE PC,    проведених  робіт.  

Вчора стало відомо, що горезвісний танкер біля одеського пляжу нарешті встав (фото). 

Танкер затонув біля пляжу в Одесі під час шторму в листопаді 2019 року. Судно  повільно дрейфувало біля пляжу "Дельфін", поки не сіло на мілину.  Він перекинувся, судно затопило. У води Чорного моря вилилася нафта. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: