Сирники – популярна страва, яка подобається і дітям, і дорослим. Готується десерт досить легко. Але навіть у цьому випадку є свої нюанси, які допоможуть приготувати ідеальне частування.
Для приготування підходить як свіжий сир, так і не дуже. Кремову консистенцію забезпечує інший аспект. Перед приготуванням сир потрібно розтерти до однорідної маси. Зробити це можна за допомогою виделки, сита чи блендера.
Ще один невеликий секрет приготування сирників стосується яєць. Так, деякі кулінари радять використовувати лише жовток. Він добре виконає функцію «клею». А ось білок, як вказали кухарі, дуже розріджує тісто, яке липне до рук, але втрачає форму на сковороді.
Шеф-кухарі мають маленьку хитрість, яка дозволяє приготувати ідеальні сирники. Десерт спочатку обсмажують на сковороді, а потім випікають у духовці. Порядок дій такий: ліплять сирники однакового розміру, обвалюють у борошні, обсмажують із двох сторін по 30-40 секунд і відправляють у розігріту духовку на 1-2 хв.