Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • ДБР викрило масштабну схему незаконного вилову білуги та севрюги на Одещині

ДБР викрило масштабну схему незаконного вилову білуги та севрюги на Одещині

За вилов білуги та севрюги «ділки» отримували плату від рибалок у сумі 50% від вартості вилову(ФОТО)

1 хв на прочитання28 Вересня 2022, 18:16
Поділитись:

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо протидії злочинам у сфері екології, які не тільки шкодять довкіллю, а й наносять мільйонні збитки державному бюджетові України. Чергову схему наживи на державних водних ресурсах було викрито в Одеській області.

ДБР викрило двох працівників Державного агентства рибного господарства, які сприяли незаконному вилову риби в акваторії річки Дунаю на Одещині.

Посадовці вимагали у підприємців, які займаються виловом риби, щомісяця сплачувати «данину» за безперешкодну діяльність. Також вони «дозволяли» рибалкам робити понаднормові вилови риби, в тому числі видів, занесених до Червоної книги України.

Зокрема, за вилов рідкісної білуги та севрюги «ділки» отримували плату від рибалок у сумі 50% від вартості вилову.

За даними слідства, тільки один підприємець за рік браконьєрства на 6 човнах сплачував «ділкам» приблизно півмільйона гривень. При цьому дозвіл на вилов риби у акваторії Дунаю мають 20 підприємців з понад 600 човнами.

26 вересня 2022 року працівники ДБР затримали одного з учасників схеми під час одержання частини хабаря.

Задіяним у схемі працівникам Державного агентства рибного господарства повідомлено про підозру у систематичному вимаганні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко