Догори
Дати відгук

COVID-19: стало відомо, як почнеться новий навчальний рік

Навчання у стінах шкіл стане можливим лише за умови дотримання маскового режиму та обов'язкового вимірювання температури вчителям і учням

2 хв на прочитання29 Липня 2020, 16:59
Image by Alexandra_Koch from Pixabay Image by Alexandra_Koch from Pixabay
Поділитись:

Першого вересня діти підуть до навчальних закладів, але на перервах будуть у масках, більшість класів переведуть на позмінну форму навчання, а уроки фізкультури проводитимуть виключно на вулиці. Про це  на брифінгу повідомила заступниця Міністра освіти та науки України Любомира Мандзій.

“Найближчим часом буде оприлюднено постанову головного державного санітарного лікаря, де будуть передбачені вимоги для навчання в класах”, - сказала вона.

Чиновниця додала, що документ передбачає обов'язкове вимірювання температури учням та вчителям при вході до навчального закладу. Під час уроків дітям дозволяється бути без масок, а от на перерві засоби індивідуального захисту потрібно надягати  обов'язково. Вчителі мають носити медичні маски чи респіратори весь час.

Педагогам також радять перейти до змішаної форми навчання, коли діти позмінно навчатимуться то у класах, то дистанційно вдома. 

“Уроки фізкультури мають бути за сприятливих погодних умов виключно на вулиці, тобто не проводити їх в спортзалах”, - сказала Мандзій.

Також заступниця міністра наголосила на тому, що класи потрібно обов'язково провітрювати.

Крім того, міністерство планує підвищити зарплату педагогам, адже під час дистанційного  навчання вони витрачають більше зусиль на підготовку уроків та їх проведення, перевірку домашніх завдань. Нові заробітні плати педагогам почнуть нараховувати після внесення змін у держбюджет із 1 вересня. Якщо для цього забракне коштів, то підвищені виплати вчителі отримають уже з початку січня 2021 року. 

Як повідомляв GreenPost раніше, у четвер, 30 липня, відбудеться нарада з підготовки до нового навчального року, а поки Міністерство охорони здоров'я працює над правилами перебування учнів у школах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost