Догори
Дати відгук

Чищення кондиціонера: чому та коли потрібно робити

Власники кліматичної техніки помиляються, вважаючи обслуговування простою сервісною операцією.

2 хв на прочитання02 Грудня 2021, 09:48
Поділитись:

Після придбання кондиціонера багато хто забуває про важливість його регулярного обслуговування. А питання чищення та профілактики виникає лише при виникненні несправностей. Подібний підхід не слід вважати правильним, адже він призводить до скорочення експлуатаційного терміну.

Чому необхідно регулярно чистити кондиціонер?

Власники кліматичної техніки помиляються, вважаючи обслуговування простою сервісною операцією. Насправді, під час цієї процедури фахівці не просто прибирають бруд, а й проводять огляд обладнання. А це дає змогу запобігти поламок у процесі використання.

Майстер за допомогою спеціалізованої техніки прибере бруд і знищить умови для розмноження цвілі. А саме грибки створюють неприємний запах у приміщенні та призводять до виникнення алергічних реакцій у присутніх.

За тривалої експлуатації створюються умови для мікроорганізмів і бактерій, які передаються повітряно-краплинним шляхом. Пилові відкладення своєю чергою накопичують віруси, а вологе та тепле повітря дає їм змогу зберігати життєздатність протягом тривалого часу.

Тільки систематичне чищення із застосуванням спеціальних засобів для дезінфекції допоможе зберегти у приміщенні приємний мікроклімат і продовжить термін служби кліматичного обладнання.

Як визначити, що кондиціонер потребує чищення

Головною ознакою, що свідчить про необхідність чищення, є погіршення функції охолодження. Про необхідність замовити чищення кондиціонерів можуть свідчити такі ознаки:

  • поява підвищених шумів під час роботи;
  • неприємний запах;
  • підвищення витрати електроенергії;
  • з внутрішнього піддону може спливати рідина.

Фахівці рекомендують не нехтувати чисткою та робити її регулярно. А особливо необхідно подбати про техніку після закінчення літнього сезону. Вуличні модулі обладнані термодатчиками і за перегріву вентилятор і компресор вимикаються.

У бюджетних моделях такого датчика взагалі немає. Це збільшує ризики та внаслідок перегріву може вийти з ладу компресор. Цю деталь не можна відремонтувати, лише замінити повністю.

Фахівці із сервісного центру «Чисте повітря» готові виконати недороге та якісне обслуговування. Ціни на обслуговування залежать від потужності техніки, типу монтажу та інших параметрів. Продовжіть термін служби свого обладнання, а допоможуть вам у цьому співробітники компанії «Чисте повітря».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost