Догори
Дати відгук

Чим Італії загрожують дикі кабани, уряд країни планує знищити популяцію

2 хв на прочитання16 Травня 2022, 11:45
Поділитись:

Італійський уряд планує винищити популяцію диких кабанів після того, як щонайменше одна тварина мала позитивний тест на заразну чуму свиней.

Про це пише «Громадське радіо», з посиланням на  Smithsonian Magazine.

У Римі та його околицях нерідко можна побачити волохатих кабанів, які нишпорять у сміттєвих баках або блукають вулицею.

І хоча мешканці в основному змирилися зі співіснуванням із тваринами, ситуація, схоже, погіршується. Деякі з тварин зараз хворіють на заразну хворобу, а інші навіть поранили людей, які живуть у їхньому постійно розширюваному середовищі проживання.

Італійський уряд планує винищити популяцію після того, як цього тижня щонайменше один дикий кабан захворів на африканську чуму свиней у природному заповіднику Інсугерата; інші дві тварини, знайдені в тому ж районі, ймовірно, також хворі, повідомляє державна телекомпанія Rai.

Хвороба не загрожує людям. Але це не означає, що вони в безпеці від італійських кабанів; за останні місяці мешканці повідомляли про численні випадки агресії свиней до людей. У деяких районах Північного Риму місто забороняє пікніки на свіжому повітрі, а в деяких районах навіть вводять комендантську годину, щоб запобігти контакту свиней із людиною.

Крім того, що кабани становлять загрозу для тваринників у країні, вони також лякають, а в деяких випадках і травмують мешканців. Раніше цього місяця кілька районів у північній частині міста ввели комендантську годину після того, як дикий кабан штовхнув жінку на землю.

Марта Сантанджело вигулювала собаку та виносила сміття близько 23:00 коли на неї напав кабан з сімома поросятами, повідомляє Роміна Марсека з La Repubblica. Хоча Сантанджело намагалася втекти від свого нападника, вона впала на землю, а кабан стрибнув їй на голову. Перехожий відвіз Сантанджело до лікарні, де їй діагностували легкі травми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко