Квасолю готують не так часто і в основному з висушених зерен, які замочують попередньо або обходяться іншими хитрощами. Але все, що має відношення до червоної або білої сушеної квасолі, не застосовується при приготуванні молодих бобових культур, пише «u-news». Тож чи потрібно замочувати квасолю?
По-перше, сушені бобові замочують для того, щоб скоротити час їхнього приготування.
По-друге, у процесі вимочування розчиняються речовини, які уповільнюють процес засвоєння бобових організмом людини, що робить їжу більш корисною та легкою. Чи замочувати свіжі боби Вважається, що зерна потрібно витримати у воді незалежно від віку та свіжості. Ось тільки молоду квасолю можна не залишати відмокати на всю ніч. Достатньо витримати її у підсоленій воді 1-2 години. Знову ж таки, скоротиться час готування, і їжа буде не надто обтяжлива для організму.
Як варити молоду квасолю без замочування
Перебираємо квасолю, заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала зерна. Доведіть до кипіння, злийте воду, наберіть нову і знову доведіть до кипіння. Далі бобові варять 1-2 години не накриваючи кришкою, періодично доливаючи теплу воду.
Раніше ми писали: Смачна намазка за 5 хвилин, яку багато хто давно забув