Догори
Дати відгук

Чи обов’язково у столиці носити маску на вулиці?

Розпорядження про встановлення маскового режиму вже майже забули

1 хв на прочитання30 Липня 2020, 20:58
Поділитись:

На київських вулицях половина людей керується постановою Кабміну від 20 травня, котра дозволяє не носити маски на вулиці, а інша половина – розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків з надзвичайної ситуації Миколи Поворозника, яке передбачає введення маскового режиму у громадських місцях столиці. Попри обіцянки драконівських штрафів за недотримання маскового режиму часто поліція також ходить із відкритими обличчями або з масками, опущеними на підборіддя.

Наскільки добровільним наразі є носіння масок на вулицях Києва? 21 липня ми надіслали до КМДА запит із проханням прояснити ситуацію із тим, де наразі в Києві потрібно носити маску.

Скріншот запиту GreenPost.

Не отримавши відповіді, звернулися за вказаним при реєстрації запиту телефоном. Проте виявилося, що на наш запит прямо відповісти ніхто не може. Нам лише порадили стежити за постановами Кабміну та рішеннями КМДА. За словами представників пресслужби, з 4 квітня, коли у Києві було оголошено масковий режим на вулицях, було прийнято ще багато розпоряджень. Проте, перейшовши за вказаним посиланням із переліком розпоряджень керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, ми не знайшли жодного розпорядження, яке б скасовувало масковий режим. Тому формально Київрада досі вимагає від киян та гостей столиці носіння масок поза межами власного помешкання.

Раніше ми писали, коли у Києві можна буде зняти маски.

Також ми розповідали, чи треба у Києві носити маску на вулиці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.