Чудові помічники: 4 жуки, від яких не потрібно позбавлятися дачникам

1 хв на прочитання11 Липня 2024, 10:55

На городі є і потрібні комахи.

Потрібно знати кожному дачнику, що на городі є потрібні комахи. Саме тому з обережністю використовуйте хімічні препарати для обробки території. На ділянці можуть бути присутні помічники, від яких точно не треба позбавлятися.

Які жуки потрібні на дачі

Найперше — це жук, якого всі добре знають з дитинства. Мова йде про сонечко. Комаха допомагає боротися з попелицями та павутинним кліщем. Бережіть сонечко та приманюйте нових, щоб вони активно на вас працювали.

Сонечко має побратима — стеторуса. Це також помічник для дачника. Маленький чорний жук. Він активно веде боротьбу з павутинним кліщем. Розмір не головне, бо за своє життя стеторус встигає знищити до 2000 кліщів.

Скакун — неймовірний жук, бо надзвичайно швидкий. Вважається найшвидшим на планеті. Важко уявити, що комаха розміром 1 см може за 1 с подолати відстань до 2 м. Скакунів бояться мурахи, вовчки та комарі.

Жук-пожежник веде денний спосіб життя. Вони спокійно сидять на рослинах та чекають на свою здобич. Для них найкращими об’єктами для вистежування є мухи, попелиці, гусені.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: