Догори
Дати відгук

Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років

З віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше.

1 хв на прочитання03 Серпня 2021, 08:20
Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років
Поділитись:

Старіючий організм схильний до більш високого ризику певних хвороб та інфекцій. Тому особливо важливо стежити за своїм харчуванням. Центри з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) назвали чотири продукти, яких варто уникати. Це пов'язано з підвищеним ризиком харчового отруєння.

За даними CDC, люди старше 65 років частіше стикаються з харчовим отруєнням і воно проходить важче.

«Люди похилого віку мають більш високий ризик, тому що з віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше», - пояснює CDC.

Фахівці рекомендують людям у віці 65 років і старше відмовитися від недоварених або сирих продуктів тваринного походження, таких як яловичина, свинина, курка, індичка, яйця або морепродукти, а також сирих або злегка приготованих паростків.

Їм також варто виключити непастеризовані молочні продукти, соки і м'які сири. CDC зазначає, що дітям молодше 5 років, особам з ослабленим імунітетом і вагітним також слід уникати цих продуктів.

До слова, лікарі назвали простий спосіб розрідження крові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.