Догори
Дати відгук

Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років

З віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше.

1 хв на прочитання03 Серпня 2021, 08:20
Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років
Поділитись:

Старіючий організм схильний до більш високого ризику певних хвороб та інфекцій. Тому особливо важливо стежити за своїм харчуванням. Центри з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) назвали чотири продукти, яких варто уникати. Це пов'язано з підвищеним ризиком харчового отруєння.

За даними CDC, люди старше 65 років частіше стикаються з харчовим отруєнням і воно проходить важче.

«Люди похилого віку мають більш високий ризик, тому що з віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше», - пояснює CDC.

Фахівці рекомендують людям у віці 65 років і старше відмовитися від недоварених або сирих продуктів тваринного походження, таких як яловичина, свинина, курка, індичка, яйця або морепродукти, а також сирих або злегка приготованих паростків.

Їм також варто виключити непастеризовані молочні продукти, соки і м'які сири. CDC зазначає, що дітям молодше 5 років, особам з ослабленим імунітетом і вагітним також слід уникати цих продуктів.

До слова, лікарі назвали простий спосіб розрідження крові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ЗСУ вразили НПЗ, термінал і авіазавод у РФ ракетами 'Нептун' та БПЛА
Сили оборони України вразили авіаремонтні заводи, НПЗ та нафтовий термінал у Росії
1 хв на прочитання3 години тому
У Варшаві заборонять класти сумки на сидіння в транспорті
У Варшаві хочуть заборонити пасажирам класти сумки та рюкзаки на сидіння у транспорті
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп на 26 листопада 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на  середу, 26 листопада 2025 року
3 хв на прочитання6 годин тому
Каталог виробників обладнання для агропереробки: 187 одиниць техніки, гранти до 8 млн грн та компенсація 25%
Фото: AgroPortal
Від сировини до продукту: презентовано каталог українського обладнання для агропереробки
2 хв на прочитання6 годин тому
Мобільні зерносховища: поставлено обладнання на 1,5 млн тонн для Півдня та Сходу
2 хв на прочитання7 годин тому
День супу гаспачо: історія страви та сучасні гастрономічні тенденції
1 хв на прочитання12 годин тому
Де і як найчастіше ігнорується вимога щодо надання послуг державною мовою
1 хв на прочитанняВчора
У Варшаві відкриється найвищий у Європі святковий ярмарок
1 хв на прочитанняВчора