Чотири продукти, яких варто уникати після 65 років
З віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше.
Чотири продукти, яких варто уникати після 65 роківСтаріючий організм схильний до більш високого ризику певних хвороб та інфекцій. Тому особливо важливо стежити за своїм харчуванням. Центри з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) назвали чотири продукти, яких варто уникати. Це пов'язано з підвищеним ризиком харчового отруєння.
За даними CDC, люди старше 65 років частіше стикаються з харчовим отруєнням і воно проходить важче.
«Люди похилого віку мають більш високий ризик, тому що з віком імунітет знижується і боротися з небезпечними бактеріями організму стає складніше», - пояснює CDC.
Фахівці рекомендують людям у віці 65 років і старше відмовитися від недоварених або сирих продуктів тваринного походження, таких як яловичина, свинина, курка, індичка, яйця або морепродукти, а також сирих або злегка приготованих паростків.
Їм також варто виключити непастеризовані молочні продукти, соки і м'які сири. CDC зазначає, що дітям молодше 5 років, особам з ослабленим імунітетом і вагітним також слід уникати цих продуктів.

