Чому потрібно їсти картоплю людям із високим тиском

1 хв на прочитання05 Серпня 2022, 08:11

Вся справа у високому вмісті в даному продукті калію.

Про це повідомляє лікар-дієтолог Наталія Денисова. Завдяки високому вмісту калію картопля дуже корисна для серцево-судинної системи в цілому і при гіпертонії зокрема.

Включивши до раціону страви з картоплі, можна нормалізувати артеріальний тиск. Також за рахунок калію картопля має легку сечогінну дію.

Крім того, у картоплі багато вітамінів та мінералів – вітаміни групи В, С, РР, вже згаданий калій, кальцій, фосфор, залізо.

Калорійність вареної картоплі відносно невисока, всього близько 70-80 ккал на 100 г. У молодої картоплі калорійність ще нижча.

А ось у смаженої на олії картоплі та картоплі фрі калорійність висока – 200-300 ккал, при цьому до 30% жиру, тому подібними стравами краще не зловживати.

До слова, Топ-5 позитивних ефектів для здоров’я від вживання цибулі.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: